Hallo allemaal, hier weer een verslag van de afgelopen week!

Ten eerste hier een Kerstboodschap vanuit het bubbelbad in Hervey Bay...

 

Ook de Kerstboodschap in de winkelcentra zijn heel anders en KLEURRIJK dan wij in Nederland gewend zijn !!

 

Zondag zijn we naar de Nikabah-market geweest met Dave and Maureen , Je ziet daar de vreemdste dingen te koop hier onder een overzicht.

  

 

   

Het is wel leuk om de mensen weer terug te zien na 2 jaar het ging als een lopend vuurtje Annie en Piet zijn er weer dus veel mensen kwamen op vistite en ook zijn we op visite geweest bij een aantal van hen.

Vrijdag zijn we weer naar Caboolture gegaan en onderweg kwamen we een beeld tegen van Ned Kelly, hij was de grootste schurk van Australie.

Piet vroeg mij een foto te maken maar je kan hem nog net zien aan de zijkant van de foto want onder het rijden val het niet mee

   het had er ongeveer zo uit moeten zien maar ja ik heb mijn best gedaan.

hier nog ťťn van de andere kant

  

 

Dit is het verhaal erachter

Ned Kelly, de bendeleider die in 1880 werd opgehangen en gedumpt in een massagraf, blijft in AustraliŽ tot de verbeelding spreken. Kelly vermoordde drie agenten, maar is vooral bekend gebleven als romantische verzetsheld tegen het Victoriaanse regime van die dagen in AustraliŽ. Zijn stoffelijk overschot wordt nu na 132 jaar door de staat aan zijn familie teruggegeven. Of, zoals de Australische pers het verwoordt, 'Ned is finally coming home'. Kelly is nog onverminderd populair.

Wie in het huidige AustraliŽ zich op een feestje neerbuigend uitlaat over Ned Kelly, zal met verbazing behandeld worden. Kelly heeft voor veel AustraliŽrs een status vergelijkbaar met die van Robin Hood. Hij heeft heus wel wat mispeuterd, maar was toch vooral de man die het met zijn broers opnam tegen het gehate Victoriaanse regime. Bovendien was hij goed voor de 'gewone' bevolking, die hem en zijn bende dan ook verborgen hield in hun dorpen.
Volgens Barbara Winters, oud-correspondent in AustraliŽ voor de Volkskrant, hebben AustraliŽrs een voornamelijk geromantiseerd idee van Kelly's daden. Het feit dat Kelly zich verzette tegen de wet en de regels aan zijn laars lapte, valt in goede aarde bij AustraliŽrs die zichzelf nog altijd als een 'ruig' volk zien. Weinig inwoners van het land zullen het epische beeld niet kennen dat in talloze films die over Kelly gemaakt zijn, zijn laatste uur verbeeldt: Kelly met een geÔmproviseerde helm op het hoofd waarmee hij zich doodvecht tegen zijn achtervolgers, de politie. Kelly, een man die niet opgaf, niet bang was en al helemaal niet aan vluchten dacht. Een beeld waar AustaliŽrs zich graag in herkennen.

Dunbevolkt
Dat juist Kelly, die toch 'maar' drie agenten doodde, tot op vandaag nog wereldberoemd in AustraliŽ is, valt voor een deel ook te verklaren uit de immense uitgestrektheid van het land en de aard van de blanke bevolking in die dagen. Zeker in de negentiende eeuw was AustraliŽ een dunbevolkt land, waar een handjevol blanke nederzettingen zichzelf in leven trachtte te houden. Bovendien werd een aanzienlijk deel van de bevolking door het Victoriaanse regime recht vanuit de gevangenis in Engeland verscheept naar AustraliŽ. Mensen die weinig ophadden met de wet, kortom.
Een man als Kelly, die zich openlijk en zonder vrees verzette tegen de gehate staat, ging al snel over de (weinige) tongen en groeide zo uit tot een volksheld. Dat Kelly dat nog altijd is, is onder meer af te lezen aan het aanbod dat men op de meeste lokale markten en winkeltjes nog aantreft van Kelly-parafernalia: 'zijn' geweer en helm die in oude kisten worden aangeboden voor de liefhebber.
Vandaag(2011) werd bekend dat het stoffelijk overschot van Ned Kelly, nu nog begraven achter de Pentridgegevangenis in Melbourne, na 132 jaar aan zijn nabestaanden wordt teruggegeven. Het lichaam werd door wetenschappers in 2011 geÔdentificeerd als dat van Kelly, hoewel het hoofd ontbreekt. Dat werd eerder ontvreemd uit het graf. De familie heeft laten weten Ned een herbegrafenis te zullen geven (en vragen met klem de dief van het hoofd zijn buit terug te geven).

Onderweg zagen we wel tekenen van bosbranden die geblust waren en ook een paar bergen waar rookpluimen van brandhaarden te zien was (2e foto onder de autospiegel)

      

 

Toen we eenmaal aangekomen waren bij Peter en Shelly en uitgepakt hadden kwamen de kinderen en ik weet nog steeds niet of ze voor ons of voor mijn laptop komen.

 

Zaterdag heeft Piet een airco in de caravan ingebouwd want de zg. aircooler die er in staat was echt niet genoeg en toen heeft Shelly besloten om een 2 de hands airco te kopen en heeft Piet hem ingebouwd en nu blijft het rond de 20 graden in de caravan dus heerlijk koel,

Net op tijd want volgens de berichten word het warm met de kerstdagen maar ik vind dat prima nu met de airco.

De voor bereidingen voor kerst en kado's zijn ook het gesprek van de dag, ook word er een soort sinterklaas surprise avond gehouden alleen koop je een kado en gooit dat op een stapel dus niemand weet of ze een kado voor een man of vrouw kopen, dus ik koop maar een uni sex kado.

 

 

 Voor iedereen prettige kerstdagen en een voorspoedig 2013

groeten van Annie en Piet

 

 

 

 

back Home