Mijn CNC project

Voor dat ik Annie leerde kennen was computeren voor mij , e-mailen en onzin sites bekijken op internet.

Annie had het over graveren en CNC waar ik nog nooit van had gehoord, mijn interesse was gewekt en ik begon te lezen en te zoeken op het internet.

Hierbij kwam ik al snel op de site van Martin de Roode terecht http://www.majosoft.com/  waar veel info te vergaren is ook op het forum  Circuitsonline is veel te lezen, http://www.circuitsonline.net/forum/view/4354/9

Na veel lezen de stoute schoenen aangetrokken en bij Conrad een stappenmotoren kaart besteld en een paar oude printers gesloopt voor de stappen motoren maar die waren te licht voor mijn project dus bij Haltronics in Almere   3 zwaardere motoren besteld. En omdat ik geen ervaring met metaal heb zou het dus een CNC tafel worden van hout, dus naar de bouwmarkt voor ladenlopers voor de X,Y en Z assen en M6 draad voor de verplaatsing.

Klik op de foto's voor de vergrotingen, na het bekijken van de foto klik op vorige boven in de balk van Explorer om terug te keren naar deze site !

  Op deze foto's de basis tafel met de Y-as

  Hier de X en Z-as constructie met extra wieltjes om het geheel wat stijver te maken om zo min mogelijk speling te verkrijgen.

Hier de basis met een micro boor machine van de Gamma voor € 9,95

De 24Volt voeding en microschakelaars gekregen van Andre, mijn dart maatje.

voeding en stappenmotoren kaart achter op de X-as constructie gemonteerd, de deurbel schakelaar als noodstop knop aan de zijkant van de tafel gemonteerd die zijn diensten al heeft bewezen met het instellen en afstellen van de software.

de verbinding tussen stappenmotor en M6 draad bestaat uit een messing draad plug-anker een spijker en een slangenklem.

De stalen slagmoer heb ik hier vervangen door Nylon , maakt minder herrie en het loopt soepeler.

Eerst oefenen met een balpen met bij geleverde software van meneer Conrad.

Om 1cm op papier te tekenen moeten er 200 stappen door de motor gemaakt worden met de combinatie M6 draad .

Eind-schakelaar ingebouwd voor de Y-as.

Oefenen in zacht hout.

Om tekeningen om te zetten in graveer taal moet je dus ook leren werken met Coreldraw en de software van Majosoft, wat voor mij als leek allemaal abracadabra is, vector tekeningen , G-codes en lettertype, zijn voor mij een studie apart, en ik moet dus nog veel leren om over autocad maar niet te spreken.

oefeningen in Trespa, verschil in diepte is goed te zien op de foto mannetje, vrouwtje.

 

April 2012 weer de draad opgepakt,

Plexiglas platen graveren en met LED licht er onder:

 

wordt vervolgd..............

TERUG naar Hompage